Facebook Pixel

Жилищна сграда с офиси и ателиета, р-н Оборище, гр. София

Жилищна сграда с офиси и ателиета

Жилищна сграда с офиси и ателиета, р-н Оборище, гр. София

Многопрофилна жилищна сграда с офиси, ателиета, подземен гараж и допълващо застрояване в УПИ ХХ6, кв.23, м“Зона Г-14“, р-н Оборище, гр.София

Завършеност на етап: Акт 14

Общо РЗП: 1366,8 м2

Срок на изпълнение: 8 месеца

Начало: м. Април 2022 г.

Сградата се състои от 11 апартамента , един гараж и офис на партерно ниво, едно ателие и допълващо застрояване към него на партер, подземен гараж с 8 броя складови помещения към апартаменти, 2 броя гаражи и 9 броя паркоместа.

Сградата е с монолитен стоманобетонен скелет с комбинирана гредова и безгредова конструкция. Предвижда се пилотно фундиране по имотната граница за укрепване на изкопа и изливане на фундаментна плоча. Скелетът е монолитен стоманобетон и покривната конструкция, съставена от хоризонтални покривни плочи и наклонен покрив, се състои от монолитен стоманобетон. Предвиждат се вертикални елементи шайби по стълбищната и асансьорната клетка, както и по калканната стена от юг. Плътните части по фасадите са изградени с тухли 25см.

Плоските покриви са решени с топлоизолация от XPS 10см., върху които се полага циментова замазка за наклон и след обработка се поставя двупластна хидроизолация – кръстосана. Общите помещения се предвиждат с дълготрайни материали, като стълбищната клетка, фоайето и коридорите по етажите, са от износоустойчив гранитогрес, а подходите към мазето и общите помещения – от износоустойчив релефен гранитогрес. Стените в общите части са от гипсова мазилка и латекс. Санитарните възли и баните са с теракот и фаянс по стените, а таванът е дишаща мазилка. Терасите са с мразоустойчив релефен гранитогрес. Предвижда се пътнически асансьор с инвалиден достъп от висок клас. За сутерена се предвижда настилка от шлайфан бетон.
 

Галерия

 

фасадни решения, ремонтни дейности