Facebook Pixel

Жилищен комплекс с. Бистрица

Жилищен комплекс с. Бистрица

Жилищен комплекс с. Бистрица

Жилищни сгради с изгребни ями с. Бистрица, район Панчарево

Завършеност на етап: Акт 15

Общо РЗП: 1884,53 м2

Срок на изпълнение: 16 месеца

Начало: м. Ноември 2021 г.

Комплексът се състои от 11 еднофамилни жилищни сгради. Пет от сградите са композирани по двойки, а една е самостоятелна. Всички са с по два жилищни етажа.

Конструкцията на сградите е монолитна, стоманобетонна. Избрана е безгредова конструктивна система от гладки плочи, колони и шайби.

Ще бъде изпълнена дървена покривна конструкция върху стоманобетоновата плоча над втория етаж, ще бъдат поставени OSB плоскости, хидроизолационна мушама, дървени летви на скара и керемиди. Комините ще бъдат изградени от плътни тухли, измазани от вътрешната страна с вароциментов разтвор и ще бъдат иззидани по архитектурни чертежи над покривната равнина. По периферията на покрива ще бъде поставена челна дъска по архитектурен детайл. Улуците и водосточните тръби ще бъдат от ламарина с полиестерно покритие.

Стените на сградите са неносещи. За външните и вътрешните стени е предвидено изграждане от керамични тухли 25 и 12см. При инсталационния пакет на етажите в баните са включени предстенни обшивки от гипсокартон на конструкция. Предвидена е стена изградена от керамични тухли 12см. и топлоизолация от минерална вата по средата.

За да се постигнат необходимите норми за топлоизолация, се предвиждат 10 см XPS поставен от външната страна на всички външни стени, които са облицовани с камък. Тези, които са с мазилка, ще са топлоизолирани с 10см EPS.
Фасадите са решени с облицовка от естествен камък и минерална мазилка.

 

Галерия

 

 

08.11.2021

10.03.2022

01.05.2022

01.05.2023

фасадни решения, ремонтни дейности